Rizoiu Mircea

rizoiu-300x209

Partid: Partidul Social Democrat
Comisie: Comisia pentru Salubritate – membru; Comisia pentru Relații cu Organizații Neguvernamentale și alți Parteneri Sociali – membru
Telefon: 0724.666.282 , 021.305.55.00/1303 (n.red.)
E-mail: micearizoiu@yahoo.com
Blog/site: Nu are.
Reţele sociale: Nu are.
Audienţe: Săptămânal marţi după orele 17 la sediul PSD sector 6, la Piaţa Moghioroş.
Mandat: Consilier General (2008 – prezent), Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Data şi locul naşterii: 26.11.1934, Bucureşti
Declaraţii de avere/ interese: Declarație de avere – început de mandat – Declarație de interese – început de mandat – Declarație de avere – an 2012 – Declarație de interese – an 2012
Adoptat de: Delia Mihalache: Încercările mele anterioare de a-l contacta (pe problema lipsei trotuarelor şi a traficului rutier dificil din Prel. Ghencea):
– 31.10.2012: am asistat de la mezanin la şedinţa publică CGMB şi l-am auzit pe Mircea Rizoiu făcând o interpelare pe tema infrastructurii proaste din Prel. Ghencea; m-am gândit să-l contactez pentru a ne sprijini;
– 13.11.2012: am trimis email la comisiile din care face parte cerând datele de contact; n-am primit nici un răspuns la emailuri;
– 19.11.2012: văzând că nu primesc răspuns la email, am sunat la CGMB – Comisia pt. relaţii cu ong-uri şi alţi parteneri sociali; aşa am aflat că domnii consilierii vin la PMB doar când au şedinţa de consiliu general (deci nici vorbă să se ţină regulat şedinţele comisiilor în care activează) şi că dl Rizoiu nu are adresă de email că să-i dea mai departe emailul trimis de mine dar i-l va da la următoarea şedinţa. Nici nr. de telefon nu vroia doamna respectivă să mi-l dea aşa că până la urmă m-am răţoit un pic şi am întrebat-o de ce nu pot să-l contactez pe dl consilier decât la şedinţa CGMB unde eu că cetăţean nu am acces la dansul fiindcă mă păzeşte Poliţia Locală să nu părăsesc sala de la mezanin. Din moment ce dansul e reprezentantul cetăţenilor e normal să fie uşor de găsit dacă cetăţenii au ceva să-i spună.
În fine, mai târziu m-a sunat d-na de la Comisia respectivă şi mi-a dat nr. de tel. al consilierului, după ce i-a cerut acordul; l-am sunat şi s-a arătat foarte interesat de colaborarea cu cetăţenii din Prel. Ghencea fiindcă el şi-a propus ca în mandatul ăsta (ultimul, zice el, că e în vârstă şi nu mai vrea) să obţină măcar începerea proiectului pe care-l aşteptăm şi noi.
I-am zis că situaţia e foarte gravă, că în lipsa trotuarelor pietonii circulă foarte greu şi se expun multor pericole, şoferii sunt şi ei afectaţi, aşa că trebuie făcut ceva, nu se mai poate. I-am zis că ne gândim şi la proteste, la petiţii colective cu multe semnături, la orice e necesar.
– între timp, împreună cu vecinii mei am făcut un grup de iniţiativa şi am depus o petiţie colectivă la PMB pentru a urgenţă amenajarea străzii şi a trotuarelor dar nu l-am mai contactat pe dl consilier.
Când am aflat de campania CeRe, m-am gândit să-l adopt pe dl consilier dacă tot am intrat deja în legătură cu dansul. L-am sunat marţi şi i-am cerut o audienţă sub pretextul problemei mele cu Prel. Ghencea, audienţă pe care mi-a acordat-o ieri, joi, la sediul PSD sector 6 unde am mers împreună cu o vecină din grupul de iniţiativa Prel. Ghencea.
Cariera profesională: Sunt specialist în automatizări, actualmente pensionar; am vârstă 79 de ani şi de 24 de ani sunt membru fondator PSD. Sunt la al doilea mandat în CGMB, este ultimul mandat, nu mai candidez fiindcă în viaţă trebuie să ştii când să te opreşti.
Din dialogul avut în cadrul campaniei „Adopta un consilier”:
  • M-am implicat foarte mult în problema câinilor fără stăpân şi am colaborat foarte bine cu ONG-urile de profil. Consider că acum avem legea care va soluţiona civilizat problema.
  • Ce proiecte aţi susţinut în CGMB pentru cartierul Drumul Taberei sau pentru Prelungirea Ghencea? Vă susţin în treaba asta cu pornirea Proiectului Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti pe care dacă o rezolvăm va fi foarte bine pentru toţi cei care locuiesc în zonă. Fiindcă în viaţă trebuie să ai o viziune de ansamblu, să te intereseze şi ce rămâne după ţine, nu doar câştigurile imediate şi materiale.
Cum vede comunicarea cu cetăţenii: 1. Pe site-ul Primăriei să fie publicate datele de contact ale fiecărui consilier, programul sau de audienţe şi raportul anual de activitate – da, sunt de acord.
2. Votul individual al fiecărui consilier să fie consemnat în procesul verbal de şedinţa – cred că tehnic nu prea e posibil, ar creşte şi durata de timp alocată votării.
3. Cetăţenii să aibă din nou acces în sala Consiliului pe durata şedinţelor acestuia – da, sunt de acord; aceasta se va întâmpla curând odată cu mutarea PMB în vechiul sediu care acum se renovează.
4. Proiectele care sunt discutate de Consiliu să fie afişate odată cu ordinea de zi a şedinţei (5 zile înainte) şi supuse dezbaterii publice (cu 30 de zile înainte) – da, sunt de acord, această este responsabilitatea executivului din PMB şi este o problema care ne afectează şi pe noi, consilierii generali, întrucât de multe ori primim proiectele de HCGMB abia la şedinţa în care trebuie să le votăm.
5. Dezbaterile publice pe proiectele de hotărâre să fie organizate de la ora 18.00 pentru a permite participarea unui număr mai mare de cetăţeni – din păcate, ora 18.00 este destul de târzie având în vedere că aceste dezbateri pot dura destul de mult.
6. Şedinţele de Consiliu să fie organizate de la ora 18.00 pentru a permite participarea unui număr mai mare de cetăţeni – din păcate, nu ar fi timp suficient întrucât acum şedinţele încep la orele 12-13 şi se termină uneori şi la orele 21.
7. Programul anual de investiţii publice (cu date financiare şi explicaţia acestor date) să fie publicat pe site-ul Primăriei – păi, este publicat pe site.
8. Bugetul şi rectificările bugetare să fie supuse dezbaterii publice – da, de acord, este responsabilitatea executivului din PMB.
 

 

Aceste informaţii sunt obţinute prin documentarea realizată de echipa CeRe, cu indicarea surselor folosite. În cazul în care găsiţi informaţii inexacte, identificaţi linkuri care nu mai funcţionează sau aveţi sugestii pentru completări, vă rugăm să ne scrieţi la adresa de e-mail cere@ce-re.ro.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *