0

Trimite-i o scrisoare Ecaterinei Andronescu!

După ce am reuşit ca prin activităţile din ultimele 3 luni ale campaniei “Nu aştepta supereroi, cere-ţi oraşul înapoi!” şi ale concursului civic “Adoptă un consilier!” să obţinem introducerea pe site-ul Primăriei Bucureşi a unei rubrici noi cu datele de contact ale consilierilor generali (unde 22 de consilieri au oferit informaţii) şi a orarului de audienţă pentru încă 26 de consilieri, avem nevoie de susţinerea ta!

O analiză a informaţiilor publice ne-a arătat că din 16 consilieri ai Partidului Social Democrat (PSD), pentru 14 nu există nici un fel de informaţie – nici date de contact, nici orar de audienţe (obligaţie legală conform legii administraţiei) – vezi situaţia exactă aici. Te invităm să îi scrii Ecaterinei Andronescu, preşedinta organizaţiei PSD Bucureşti, pentru a-i semnala această situaţie şi a-i cere să acţioneze pe linie de partid.

Ai mai jos un model de mesaj şi informaţii detaliate cu privire la demersurile făcute şi situaţia celorlate partide. Te rugăm să trimiţi mesajul cu CC la noi, pentru a putea urmări evoluţia campaniei.

 

Exemplu de mesaj

To: ec_andronescu@yahoo.com; ecaterina.andronescu@upb.ro

CC: nuasteptasupereroi@ce-re.ro

Subiect: Rezolvaţi urgent situaţia consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti

 

Stimată doamnă Andronescu,

În calitate de preşedinte al PSD Bucureşti facem apel la dvs. sa rezolvaţi situaţia inacceptabilă în care se află consilierii generali ai formaţiunii politice pe care o conduceţi. Mai precis,  14 din 16 consilieri (adică 87% dintre ei) nu au nici date de contact, nici orar de audienţă pe site-ul oficial al Consiliului (cerinţă obligatorie conform legii administraţiei publice locale), găzduit de www.pmb.ro. Pentru o analiză a situaţiei fiecărui consilier, puteţi intra pe http://nuasteptasupereroi.ro/adopta/bilant-adopta/fiecare-consilier/ , rezultat al campaniei de transparentizare a Consiliului General şi Primăriei Bucureşti derulată sub titlul „Nu aşteptasuper eroi, cere-ţi oraşul înapoi!”.

Considerăm lipsa acestor informaţii ca un semn de dezinteres total al grupului PSD faţă de cetăţenii care i-au votat. Celelalte formaţiuni politice au manifestat un minim de decenţă asigurând acestă premisă necesară unui dialog.

Cerem acţiunea dvs. imediată pentru remedierea acestei situaţii!

Cu stimă,

XX– cetăţean bucureştean

 

Istoric de fapte:

Menţionăm că deja au fost făcute demersuri în acest sens: am făcut solicitare în baza legii 544/2001 pentru a obţine datele de contact de la Primăria Bucureşti de la serviciul care organizează şedinţele de consiliu. Am primit răspuns că “nu dispun de aceste date”. În septembrie 2013 i-am solicitat lui Bogdan Georgescu, şeful grupului PSD, să facă publice aceste informaţii. În aceeaşi lună, Gabriel Tănase, consilier general PNL, a luat cuvântul în şedinţa Consiliului indicând problema şi făcând o invitaţie către toate partidele să îşi publice datele pe site. În octombrie-noiembrie, cu ocazia concursului de acţiune civică « Adoptă un consilier !”, din 11 consilieri PSD adoptaţi, doar 3 au răspuns întrebărilor cetăţenilor, cerându-li-se totodată părerea pe acest subiect.  Ceilalţi 8 consilieri au ignorat sau au jignit cetăţenii care i-au adoptat. Joi, 12 decembrie, consilierul PSD Mihai Peptan participant la bilanţul concursului civic a fost informat din nou cu privire la această solicitare, pe care a promis că o va înainta colegilor de partid. Considerăm că este momentul să le reamintim cine i-a votat !

Situaţia celorlate partide:

PC (4 consilieri) şi PDL (10 consilieri)au pe site-ul Primăriei Bucureşti atât date de contact, cât şi orar de audienţe.Din consilierii PP-DD (7 consilieri), toţi au orar de audienţe, dar niciunul date de contact. Din consilierii PNL (15), 10 au şi date de contact şi audienţă, iar ceilalţi 5 nu au nici date de contact, nici orar de audienţe.  Situaţia fiecărui consilier este analizată aici.

CeRe-ți orașul înapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *