Voicu Mihai

 

Partid: Partidul Democrat Liberal
Comisie: Comisia Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport – membru
Telefon: 0754.068.268
E-mail: mihai.voicu75@yahoo.com
Blog/site: Nu are.
Reţele sociale: Nu are.
Audienţe: Luni şi marţi, între orele 10 şi 15 (se face în prealabil cerere pentru audienţă, care se aprobă pe loc). Întâlnirile cu cetăţenii sunt publice, organizate pe comisii. Dacă cineva este interesat să i se adreseze domnului consilier, se poate înscrie la şedinţa comisiei din care face parte. Site-ul consiliului cuprinde orele de audienţă pe comisii. Consilierii se implică pe competenţe (pe comisii).
De asemenea, lunar, domnul consilier are întâlniri la care participă vreo 300-400 de persoane (părinţi, reprezentanţi ai liceelor şi şcolilor). Aceste întâlniri au loc la Sala Grigore Preoteasa în ultima zi de marţi a fiecărei luni.
Mandat: Consilier General (2008 – prezent), Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Data şi locul naşterii: 29.03.1950, Bucureşti
Declaraţii de avere/ interese: Declarație de avere – an 2012 – Declarație de interese – an 2012
Adoptat de: Irina Turcu: Iniţial i-am trimis un email în care îl anunţam despre această campanie, şi despre faptul că l-am adoptat. Cum nu am primit răspuns, după câteva zile l-am sunat pe telefonul mobil. Mi-a răspuns şi a urmat o conversaţie de aproximativ o oră.Iniţial domnul consilier Voicu nu a fost foarte deschis ideii de a fi adoptat. În mare parte acest lucru se datora faptului că aflase de această campanie din alte surse decât cea originală (site-uri de ştiri, televiziunea Antena 3), unde consilierii generali fuseseră ridiculizaţi şi comparaţi cu maidanezii. Acest lucru i-a dat impresia că nu este vorba de o campanie serioasă.Cu toate acestea, spre bucuria mea, am reuşit să stabilim un dialog. I-am explicat că există un site original al campaniei, că alte site-uri de ştiri probabil au preluat mesajul şi l-au adaptat punctului lor de vedere. După ce i-am răspuns şi eu cine sunt, ce meserie am, şi i-am explicat şi motivul pentru care am dorit să mă implic în campanie, domnul consilier s-a arătat dispus să discutăm şi să îmi răspundă la întrebări. Pe parcurs a abordat chiar dânsul anumite subiecte, vorbind despre problemele Bucureştiului. Consideră un lucru normal ca relaţia dintre cetăţeni şi consilieri să fie directă şi apropiată, aceasta fiind chiar o obligaţie prin Constituţie. A fost totuşi dezamăgit văzând că eu, că cetăţean care l-a sunat, nu sunt destul de informată cu privire la organizarea consiliului general. M-am simţit un pic pusă la colţ. M-a întrebat ce doresc să fac eu pentru Bucureşti, i-am spus de o idee de-a mea şi m-a încurajat ca, dacă am idei de proiecte, să vin la şedinţe şi să comunic ideile mele. A concluzionat că este bine că sunt oameni care doresc să se implice, pentru că totuşi bucureştenii nu prea se implică în problemele oraşului lor.
Nota obţinută de consilier: absolvent.
Cariera profesională: Profesia: actor. Pe site-ul Consiliului General al Municipiului Bucureşti se găsesc foarte multe informaţii în acest sens. (la data la care s-a facut această declaraţie pe site-ul Primariei se găsea doar informaţia referitoare la profesia domnului consilier).
Din dialogul avut în cadrul campaniei „Adoptă un consilier”:
  • Pe site-ul consiliului se vede că domnul consilier Voicu a participat la aprobarea a 32 de proiecte. Anul acesta o prioritate pentru dumnealui o reprezintă cerşetoria cu copii în braţe, pe care o consideră o crimă împotriva umanităţii. Este vorba de copii între 0 şi 3 ani, care sunt închiriaţi şi drogaţi, adormiţi cu votcă sau cu substanţe, că să doarmă tot timpul „programului”. Au fost situaţii în care au murit copii în braţele celor care cerşeau, iar aceştia nu aveau voie să se ridice de acolo decât când li se termina programul. Va fi luată o hotărâre la sfârşitul acestei luni (noiembrie 2013), care va prevedea implicarea Poliţiei Române (momentan Poliţia Română nu este implicată în aceste cazuri atât cât ar trebui).
  • Care sunt problemele Bucureştiului? Şcoala încă a rămas ca la 1800. Sunt probleme grave în România, avem nevoie de o şcoală care să ne lanseze către 2014 şi către viitor. Competenţele sunt altele în Europa. Sistemul nostru de învăţământ actual este un sabotaj naţional. Pe de altă parte, bucureştenii nu prea se implică în soarta oraşului lor. Semaforizarea în oraş ar putea fi îmbunătăţită. Oraşul e foarte degradat, are nevoie de multe intervenţii. Se dărâmă un număr mare de clădiri care au o valoare istorică mare, e păcat că se întâmplă aşa ceva.
  • Care este relaţia între Consiliu şi Primărie? Primarul este cel care stabileşte bugetul Bucureştiului, consilierii sunt cei care îl votează. Consilierii nu au şefi şi nu ţin de primărie. Ei votează după propria conştiinţă; îl au doar pe Dumnezeu şi conştiinţa. Cuvântul unui consilier în instanţă are greutatea a doi martori. Consiliul General hotărăşte totul pentru acest oraş, el reprezintă voinţa Bucureştiului şi este instituţia supremă a Bucureştiului.
Cum vede comunicarea cu cetăţenii: 1. Pe site-ul Primăriei să fie publicate datele de contact ale fiecărui consilier, programul sau de audienţe şi raportul anual de activitate – CONTRA, nu au de ce să fie aceste date publicate pe site-ul Primăriei. Consiliul este peste Primărie. Locul acestor date este site-ul Consiliului.2. Votul individual al fiecărui consilier să fie consemnat în procesul verbal de şedinţă – Voturile sunt deja consemnate, se stenografiază tot ce se întâmplă în şedinţă, cineva are un tabel cu sala pe care se fac x-uri, deci se ştie cine ce votează.3. Şedinţele de Consiliu să fie organizate de la ora 18 pentru a permite participarea unui număr mai mare de cetăţeni – Nu se poate. Programul instituţiilor de stat este dat de lege. Acesta trebuie să se termine cel târziu la ora 18. Şedinţele oricum sunt publice, se difuzează online şi este prezentă şi televiziunea.
Zone de interes: Domeniul comisiei din care fac parte.

 

Aceste informaţii sunt obţinute prin documentarea realizată de echipa CeRe, cu indicarea surselor folosite. În cazul în care găsiţi informaţii inexacte, identificaţi linkuri care nu mai funcţionează sau aveţi sugestii pentru completări, vă rugăm să ne scrieţi la adresa de e-mail nuasteptasupereroi@ce-re.ro.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *